Parasta papusoppaa

Papusoppa

Papukeiton resepti on peräisin Hesarista parin vuoden takaa. Reseptin julkaisun jälkeen kidneypavut loppuivat kolmesta lähikaupastani. Eikä ihme – onhan kyseessä maailman paras papusoppa. Minäkin rakastuin. Olemme Emmin kanssa kehittäneet miltei hurmoksellisen, jopa uskonnollisen, suhteen tähän keittoon.

Papukeitto valmistuu alle kymmenessä minuutissa, eli se on oiva eines arkeen. Joskus teen keitosta paksumpaa pataa, ja syön sitä leivän kanssa. Toisinaan tarjoilen kastikkeena pastan kera. Ja aina maistuu!

Papukeitto (4:lle)

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
2 tl jauhettua inkivääriä
1 – 2 tl chiliä
1 tl rakuunaa
2 tlk tomaattimurskaa (1 tlk riittää, jos teet pataa tai kastiketta)
1 tlk kidneypapuja
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 – 2 dl kermaa

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja mausteita pannulla. Rakuuna kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa kuullotusta, sillä se palaa herkästi. Lisää pavut ja tomaattimurska. Kiehauta. Lisää kerma. Kuumenna.

2 kommenttia artikkeliin ”Parasta papusoppaa

  1. Ruotsin blogifanit ihastuivat papusoppaan ja vievät nyt reseptin lahden toiselle puolelle. Heja Sverige, hoppas det smakar

  2. Ihanan tulinen papusoppa, mastui huvin Siuntion juuresten ja vihannesten kera varjoisalla kuistilla. Vien receptin mukanani Ruotsin länsirannikolle. K

Jätä kommentti